Woonzorg Flevoland opent nieuwe locatie in Almere Haven: zelfstandig blijven wonen in de eigen wijk met zorg in nabijheid

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland start met wonen met zorg in Almere. Met ingang van 1 februari 2024 huurt Woonzorg Flevoland het gloednieuwe woonzorgcentrum Leemwierde in Almere Haven van woningcorporatie de Alliantie. Woonzorg Flevoland heeft grootse plannen voor toekomstbestendige ouderenzorg in de oudste wijk van Almere met Leemwierde als middelpunt.

Sinds 2015 Woonzorg Flevoland actief in Almere. Als aanbieder van huishoudelijke ondersteuning, individuele begeleiding, dagbesteding voor mensen met dementie en thuiszorg. “Het is altijd onze wens geweest om in Almere, net zoals we in Lelystad doen, in de breedte zorg te bieden. Dus ook intensievere intramurale zorg,” vertelt John Bos bestuurder van Woonzorg Flevoland enthousiast. “We zijn ontzettend blij met de mogelijkheden die Leemwierde biedt voor de inwoners van Almere. Ouderen in Almere Haven kunnen straks in hun eigen vertrouwde wijk zelfstandig blijven wonen met zorg in nabijheid.”

Leemwierde krijgt een divers zorgaanbod
Het in een parkachtige omgeving gelegen Leemwierde heeft 60 ruime studio’s, verschillende huiskamers, grotere verblijfruimtes en binnentuinen. De studio’s zijn ook geschikt voor echtparen met een zorgvraag. Het moderne pand met eigentijdse voorzieningen leent zich uitstekend voor een divers zorgaanbod. “Op de verdieping bieden we (complexe) zorg aan mensen met dementie en komen er belevingsgerichte huiskamers. In de studio’s op de begane grond wonen mensen met somatische en/of psychogeriatrische klachten zelfstandig en krijgen de benodigde zorg vanuit de thuiszorg. Het Eerstelijnsverblijf verhuist naar Leemwierde. En er komt een dagbesteding voor mensen met dementie. Mensen uit de wijk of mensen die in Leemwierde wonen kunnen hiervan samen gebruik van maken,” legt Bos uit.

Zo zelfstandig mogelijk wonen
Het zorgconcept wordt de komende periode verder uitgewerkt. Belangrijk is dat mensen zelfstandig wonen als men dat wil en kan. En zo lang mogelijk zelfstandig blijven. De eigen regie van bewoners en cliënten staat centraal. Met ruimte voor actieve betrokkenheid van mantelzorgers in de zorg voor hun naaste(n) en het vertrouwde sociale netwerk vanuit ‘thuis’. En als zorg nodig is, dan is professionele zorg in nabijheid.

Werven van zorgpersoneel is uitdagend
Het Eerstelijnsverblijf verhuist in het voorjaar naar Leemwierde. Voor de zomer wil Woonzorg Flevoland de eerste bewoners verwelkomen op de nieuwe locatie. Vóór die tijd moet nog veel gebeuren, zoals het werven van zorgpersoneel. Een uitdaging, maar Woonzorg Flevoland is vol vertrouwen dat het lukt. “We zijn ondernemend en investeren graag in onze collega’s,” vertelt Bos. Ook hier wil de zorgorganisatie vernieuwen. In Leemwierde krijgen zorgmedewerkers die van afwisseling houden of zich willen ontwikkelen, de kans om zowel intramuraal, in de thuiszorg of het tijdelijk verblijf, zorg te verlenen. “Ben je geïnteresseerd om bij ons en in Leemwierde te komen werken, neem dan vooral contact met ons op,” besluit John Bos uitnodigend.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering