Woonzorg Flevoland strijdt met appeltaart tegen eenzaamheid onder jong en oud

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Samen met de Lelystadse Uitdaging, “sociale verbinder” tussen mensen, maatschappelijke organisaties uit de Lelystadse samenleving en het plaatselijke bedrijfsleven, deelde Woonzorg Flevoland tijdens de Week tegen Eenzaamheid appeltaartjes uit aan ouderen die een praatje op prijs stelden. Hierbij was het doel niet alleen om eenzaamheid van ouderen te bestrijden, maar ook dat van jongeren. Jongeren ervaren namelijk ook eenzame gevoelens: zo’n 3-14% van de jongeren ervaart chronische gevoelens van eenzaamheid (gedurende meerdere jaren).

Gemeenschappelijke interesses

Daarom brachten Woonzorg Flevoland en de Lelystadse Uitdaging jong en oud bij elkaar onder het genot van een appeltaartje: de jongeren bezorgden de appeltaartjes bij de ouderen thuis. De twee werden aan elkaar gekoppeld aan de hand van gemeenschappelijke interesses, die aan de hand van een vragenlijst voorafgaand aan de ontmoeting in kaart werden gebracht. De insteek was om een duurzame relatie op te bouwen tussen de twee deelnemers. Wie weet zullen zij in de toekomst nog wel vaker een appeltaartje met elkaar gaan eten!

Succesvolle ontmoetingen

Een van de ontmoetingen was tussen scholiere Ewenetwa Wolthuis en Mevrouw van der Tas, cliënt van Woonzorg Flevoland. Met mondkapje op en met inachtneming van 1,5 meter afstand, bracht Ewenetwa een appeltaartje aan mevrouw Wolthuis. Bekijk hier hoe Ewenetwa door Mevrouw van der Tas werd ontvangen:

De actie is verder ook succesvol gebleken. Er zijn namelijk al vervolgafspraken gepland. Zo gaat een koppel samen een dagje naar Amsterdam, wanneer de situatie dit weer toelaat. Ook is er een leerling van het ROC gekoppeld aan een cliënt, om structureel een uurtje in de week te wandelen.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering