Woonzorg Flevoland tekent Wmo-overeenkomst Dagbesteding Ouderen en Ondersteuning Thuis

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland blijft de komende vijf jaar hoofdaannemer Dagbesteding Ouderen en één van de twee hoofdaannemers Ondersteuning Thuis in Lelystad. De Wmo-overeenkomsten met de gemeente Lelystad werden op 4 november ondertekend door alle betrokken partijen.

Deze nieuwe overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor Woonzorg Flevoland. De afgelopen vijf jaar heeft Woonzorg Flevoland samen met verschillende partijen in Lelystad hard gewerkt aan het bouwen van voorzieningen voor kwetsbare mensen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. Door de nieuwe overeenkomst kan dit werk worden voortgezet. Woonzorg Flevoland heeft nog volop plannen waarmee zij, samen met alle collega-partijen, de samenleving in Lelystad een stukje beter willen maken. De nieuwe gunning door de gemeente laat zien dat de inspanningen van de medewerkers de laatste vijf jaar niet voor niets zijn geweest. Het feit dat Woonzorg Flevoland in Lelystad al jarenlang kwalitatief goede zorg en ondersteuning biedt, heeft daar zeker aan bijgedragen.

Gunning van vijf jaar
De overeenkomst wordt gesloten voor een periode van vijf jaar, lopend van 1 januari 2020 tot en met december 2025. De tweede hoofdaannemer voor Ondersteuning Thuis is Kwintes en de overige hoofdaannemers voor Dagbesteding zijn Triade Vitree, Kwintes en InteraktContour. Wethouder Nelly den Os: “Wij hebben er vertrouwen in dat we met deze partijen de komende vijf jaren goede ondersteuning kunnen blijven bieden aan kwetsbare inwoners”.

Ondersteuning Thuis
Ondersteuning Thuis begeleidt mensen met een beschikking Ondersteuning Thuis van 18 tot 100+ jaar bij het geven van een invulling aan het dagelijks leven. Bijvoorbeeld het organiseren van de huishouding, het vinden van een zinvolle dagbesteding of het aangaan van sociale contacten. Ook ondersteunt het team bij het verrichten van praktische handelingen gericht op herstel van de zelfredzaamheid. In 2019 gaven cliënten in Lelystad Ondersteuning Thuis van Woonzorg Flevoland een 8,0. Een resultaat om trots op te zijn! Een mooi voorbeeld van het werk van Ondersteuning Thuis is het verhaal van de heer Mercelina en Cobie Unlandt.

Dagbesteding Ouderen
Dagbesteding voor ouderen helpt inwoners om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en in contact te blijven met andere mensen. Het ontlast de mantelzorger en helpt de ouderen bij het behouden van een dagritme en biedt een zinvolle invulling van de dag. Samen met de medewerkers wordt gekeken aan welke activiteiten de oudere mee wil en kan doen. Bijvoorbeeld creatieve activiteiten, beweging en spel of geheugentraining. De Dagbesteding van Woonzorg Flevoland is prachtig landelijk gelegen in de Groene Velden, naast de kleinschalige woonzorglocatie ’t Landleven.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8