Woonzorg Flevoland verkozen tot beste leerbedrijf van Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland mag zich het beste leerbedrijf van Lelystad noemen. Onze zorgorganisatie werd door een deskundige jury als winnaar gekozen, bij een verkiezing die door het Lelystad Akkoord werden gehouden. “Het personeelsbeleid van Woonzorg Flevoland is sterk gericht op participatie en inclusie,” aldus  Andries Greiner, voorzitter van de jury en Stuurgroep Lelystad Akkoord. 

Meer dan ooit werden bedrijven voorgedragen voor de titel ‘Beste leerbedrijf’. De strijd om de titel ging uiteindelijk tussen Woonzorg Flevoland, ICT Bedrijf Justdata en Las- en constructiebedrijf Niekamp. Tijdens de bekendmaking van de winst roemde de jury de open mind van onze organisatie. “Woonzorg Flevoland kijkt niet naar een indicatie of etiket. Dat blijkt ook uit de samenwerking met het wijkleerbedrijf. Alle deelnemers hieruit zijn succesvol doorgestroomd. Iedereen die wil werken is welkom bij Woonzorg Flevoland, ook zonder opleiding.”  

Deskundige jury
Tijdens een diner bij het tot restaurant omgetoverde Werkbedrijf Lelystad, werd Woonzorg Flevoland samen met andere genomineerden een heerlijk diner voorgeschoteld door de keukenbrigade van praktijkschool De Steiger. De jury bestond uit wethouder Annemieke Messelink, Nadine Swaan van Karmac (winnaar van vorig jaar), stuurgroeplid van het Lelystad Akkoord Tom Lansink en Andries Greiner, voorzitter van de jury en Stuurgroep Lelystad Akkoord. De winnaars ontvingen uit handen van wethouder Messelink een beeld als aandenken en daarnaast een oorkonde. 

Maatwerk bij Woonzorg Flevoland
HR-manager Menno Heukels werd gevraagd naar de ingrediënten van het succes. “Woonzorg Flevoland onderscheidt zich in maatwerk. Bij cliënten en bewoners kijken we naar wat ze kunnen. En dat is ook de manier waarop we naar leerlingen kijken. Om ervoor te zorgen dat leerlingen het beste in zichzelf naar boven halen, bewegen de praktijkbegeleiders en werkbegeleiders mee. Als leren op een bepaalde plek niet kan, kijken zij naar een alternatieve plek in de organisatie. Het is fantastisch dat gezien wordt, dat wij een cultuur hebben waarin je er mag zijn.”  

Complimenten voor collega’s
De HR-manager deelt complimenten uit voor de collega’s van woonzorglocatie ’t Landleven. Deze locatie is de leeromgeving voor de leerlingen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die via het werkleerbedrijf bij Woonzorg Flevoland komen. “We leiden al vijf jaar leerlingen van het werkleerbedrijf op, en de credits voor dit traject ligt bij de collega’s van ’t Landleven. Deze oorkonde en prijs is een bekroning en erkenning voor hun inzet en werk.” 

Achtergrond leerwerkverkiezing
De leerwerkverkiezing werd georganiseerd door het Lelystad Akkoord. Het Lelystad Akkoord zet zich in voor de inclusieve arbeidsmarkt en is een hechte samenwerking tussen belangrijke maatschappelijke partners, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs, het maatschappelijk middenveld en de overheid. Bedrijven kunnen leerwerkplaatsen aanbieden en zo bijdragen aan de ontwikkeling van een leerling tot een volwaardig medewerker. Leerwerkbedrijven én leerwerktalenten laten zien dat de realisatie van de inclusieve arbeidsmarkt ook werkelijk mogelijk is. 

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering