Woonzorg Flevoland viert jubilea vrijwilligers

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Zo’n 80 vrijwilligers van Woonzorg Flevoland kwamen deze week samen voor een bijzondere bijeenkomst in woonzorglocatie Hanzeborg. Dit jaar bereikte maar liefst de helft van deze groep een jubileum en dat lieten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan! 

Op meerdere afdelingen en locaties van Woonzorg Flevoland zetten vrijwilligers zich dagelijks belangeloos in voor mensen die zorg ontvangen. De een net begonnen, de ander al 35 jaar actief en alles daartussenin. En dat verdient aandacht, precies wat deze mensen altijd aan een ander geven.

Workshops en feest

Greet Koelewijn, coördinator vrijwilligersbeleid bij Woonzorg Flevoland, vertelt enthousiast over de dag: “Het was een fantastische bijeenkomst waarin we onze trots en waardering voor vrijwilligers weer eens echt goed konden overbrengen. We hebben genoten van het samenzijn. En we grepen het moment aan om hen te inspireren met een informatief en interactief programma, bestaande uit 6 workshops over uiteenlopende onderwerpen. Zoals de toekomst van de zorg, activiteiten aan tafel, dementie en onbegrepen gedrag, bewegen, rolstoel rijden en (ver)slikken. Allemaal relevante zaken waarmee vrijwilligers te maken (kunnen) krijgen.

Als kers op de taart hebben we daarna 40 jubilarissen in het zonnetje gezet. Allemaal tussen 5 en 35 jaar actief als vrijwilliger, geweldig! Met een oorkonde, bloem, cadeaubon en foto’s van belangrijke gebeurtenissen uit de jubileumjaren stonden we hierbij stil. Het was een bijzonder moment.”

Aandacht en trots

Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen de zorgverlening van Woonzorg Flevoland. Ze zijn er om extra aandacht te geven aan de mensen. En voor een variatie aan taken om zorgmedewerkers – waar mogelijk – te ontlasten. We zijn enorm trots op onze vrijwilligers en laten dat graag zien. Daarvoor zijn live contactmomenten met elkaar belangrijk. Zeker omdat iedereen verspreid over de stad, op verschillende locaties actief is. Een bijeenkomst zorgt voor contact tussen vrijwilligers onderling én met zorgmedewerkers en managers.

Er wordt dan ook met een warm gevoel teruggekeken op de feestelijke samenkomst in Hanzeborg: “Een enorme dank aan alle vrijwilligers die aanwezig waren en aan collega’s die bijdroegen aan het organiseren van deze bijzondere dag. Jullie inzet is onbetaalbaar en maakt echt het verschil”, aldus Greet Koelewijn.

Ook vrijwilliger worden?

De inzet van vrijwilligers maakt verschil in het dagelijks leven van mensen met een zorgvraag. Heeft u interesse om vrijwilliger te worden bij Woonzorg Flevoland? Dan verwelkomen wij u ontzettend graag. Klik hier voor meer informatie!

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering