🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland biedt verschillende vormen van dagbesteding in Almere aan mensen met een vorm van dementie, of een voorstadium van dementie, die nog zelfstandig thuis wonen, maar extra stimulans en ondersteuning nodig hebben. De dagbesteding in Almere biedt een prettige invulling van de dag. Het is een mooie manier om met andere mensen in contact te komen en samen deel te nemen aan verschillende activiteiten. Samen gaan wij op zoek naar een passende daginvulling en de persoonlijke interesses en mogelijkheden.

Dagbesteding Almere

Soms gaat het dagelijks handelen bijvoorbeeld wat moeilijker, is het dagritme verstoord of zijn er geheugenproblemen. Het kan ook zijn dat de mantelzorger extra ondersteuning nodig heeft. Deelnemen aan activiteiten is daarom niet alleen prettig voor de deelnemers, maar ook voor de mensen die thuis de dagelijkse zorg op zich nemen. Zij staan er niet alleen voor en hebben tijd voor zichzelf, in de wetenschap dat hun partner of familielid in goede handen is. De activiteiten van de dagbesteding zijn heel divers.

In Almere vindt de dagbesteding plaats vanuit onze locaties Raadhuis in Almere Haven, de Oase op Stadslandgoed de Kemphaan en De Verbinding in Almere Buiten. Ook bieden wij individuele activiteiten aan zoals wandelen, fietsen, schilderen, bewegen op muziek, zingen, koken, geheugentraining en andere invullingen. De interesses, wensen en behoeften van de deelnemers zijn altijd leidend. Daarnaast is gewoon een praatje maken natuurlijk ook prima. Deelnemen aan de dagbesteding is flexibel: een of twee dagdelen of meerdere dagen per week. Het moet kunnen, tenzij het niet kan en dan kan het meestal toch, is ook hier het motto!

Hoe komt u in aanmerking voor dagbesteding in Almere?

Voor deelname is een toewijzing van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Dit kunt u aanvragen via het sociaal wijkteam, maar wij helpen u ook graag met de aanvraag hiervan. Wilt u meer weten over de activiteiten, op welke dagen de dagbesteding wordt aangeboden of heeft u andere vragen over de dagbesteding, bel dan naar 036 303 5175 of mail naar dagbesteding-almere@woonzorgflevoland.nl. De kennismaking met de dagbesteding is naar wens op locatie of bij u thuis en altijd in combinatie met een rondleiding.

Heeft u vragen over indicaties of kosten, bel dan naar de afdeling Zorgadvies van Woonzorg Flevoland. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via 036-525 6820.

Dagbesteding Almere valt onder de ondersteuningsarrangementen

De dagbesteding is een onderdeel van de ondersteuningsarrangementen. Dit is individuele begeleiding, huishoudelijke ondersteuning en de dagbesteding. De aanvraag verloopt via het wijkteam. Onze zorgadviseurs leggen u de procedure graag uit. Scroll naar beneden, klik op informatie & advies en vul het contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Informatieblad

Dit doen wij ook

Ervaringen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8