Op verschillende locaties in Almere en Lelystad biedt Woonzorg Flevoland dagbesteding aan. Hier kunt u – met indicatie – terecht voor een fijne invulling van uw dag. Onze begeleiders stellen een gevarieerd dagprogramma samen dat bij u en de andere aanwezige deelnemers past. Samen besteden we zo aandacht aan uw mentale én fysieke gezondheid.

Een fijne dag

Dagbesteding zorgt voor ritme en structuur en het helpt u zelfredzaam te blijven. Wat u vroeger misschien leuk vond om te doen, maar nu zelf niet meer kan, maken wij weer mogelijk. Zelfstandig of met hulp. De invulling van een dag bij ons is afhankelijk van uw wens en die van de andere deelnemers. Veel mensen pakken een oude hobby weer op. Vissen, fotograferen, klussen, tuinieren of koken bijvoorbeeld. Het kan met dagbesteding bij Woonzorg Flevoland. Wij luisteren naar uw wensen en maken een passend activiteitenprogramma.

Alleen of in een groep, er is van alles mogelijk. Wandelen, dansen, zingen, spelletjes doen en creatieve activiteiten. Met elkaar zijn we gezellig en actief bezig op de dagbesteding. Bewegen vinden wij ook belangrijk en komt altijd terug in de dagindeling. En wanneer u even wilt relaxen of kletsen, bent u bij ons ook aan het juiste adres. Afhankelijk van uw zorgvraag en indicatie, kunt u voor een of meer dagen per week naar de dagbesteding van Woonzorg Flevoland (op werkdagen van 10.30 – 16.00 uur).

Persoonlijke benadering

Wij zijn geïnteresseerd in uw verhaal, uw gewoonten, uw wensen. We willen u (en uw naasten) graag leren kennen. Hoe is het ritme thuis? Hoe drinkt u graag koffie? Waar wordt u blij van? Wij horen dit graag en stemmen het programma en de begeleiding hier (waar mogelijk) op af.

Op de dagbesteding van Woonzorg Flevoland staat positieve gezondheid. We kijken naar wat u nog wel kan en ondersteunen u waar nodig. De begeleiders bewaken uw zelfredzaamheid en eigen regie om langer thuis te kunnen blijven wonen. Wij weten wat belangrijk is en welke benadering past bij cognitieve veranderingen door bijvoorbeeld dementie. Klaar staan voor naasten en mantelzorgers is belangrijk in ons contact en begeleiding.

Kenmerkende dagbestedingslocaties

In Almere en Lelystad hebben wij diverse dagbestedingslocaties, verschillend in sfeer en mogelijkheden. De een landelijk gelegen, de ander in een meer stadse omgeving. Samen met u kijken we waar u zich het meest op uw gemak voelt. Op elke locatie streven we naar het creëren van een huiselijk gevoel. Een omgeving waar veel mogelijk is. En waar het niet erg is om iets te vergeten. Wij zijn er voor u.

Goed om te weten

Aanvragen en kosten dagbesteding

  • Dagbesteding valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U heeft hier een indicatie voor nodig.
  • Bij het Sociaal Wijkteam in uw wijk, kunt u een beschikking aanvragen. Een casemanager dementie wordt hierbij betrokken om u te ondersteunen tijdens het proces.
  • Zodra wij vanuit de gemeente uw beschikking ontvangen, plannen wij een intakegesprek met u.
  • Voor dagbesteding wordt een eigen bijdrage gevraagd door het Centraal Administratie Kantoor. Het berekenen van uw bijdrage kan via de website cak.nl.
  • Mensen met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) kunnen ook gebruik maken van ons dagbestedingsaanbod. Dit geldt ook bij afname van Volledig- of Modulair Pakket Thuis.
  • Voor meer informatie over dagbesteding kunt u terecht bij uw gemeente.

Dagbestedingslocaties Woonzorg Flevoland Almere

Dagbesteding Thuishaven
Buurtcentrum Meenten en Grienden
Jaagmeent 189
1356 AT Almere
Open van maandag t/m vrijdag

Dagbesteding De Verbinding
E.F. Van Den Banweg 25
1333 JA Almere
Open maandag, woensdag, donderdag

Dagbesteding Bruis
C. van Eesterenplein 257
1333 HH Almere Buiten
Open dinsdag

Dagbesteding Jeugdland
Weg 1940-1945, huisnr. 8
1318 EL Almere
Open op dinsdag en donderdag

Dagbesteding Cobra
Hildo Kropstraat 8
1328 BC Almere
Open op donderdag

Heeft u vragen?

Dan kunt u terecht bij de zorgadviseurs van Woonzorg Flevoland.

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering