🠄 Terug naar overzicht

Heeft u behoefte aan contact met andere ouderen of wilt u graag deelnemen aan activiteiten? Woonzorg Flevoland biedt verschillende vormen van dagbesteding in Almere.  

De dagbesteding in Almere biedt u een prettige invulling van de dag. Het is een mooie manier om met andere mensen in contact te komen en samen deel te nemen aan verschillende activiteiten. Samen gaan wij op zoek naar een passende daginvulling en de persoonlijke interesses en mogelijkheden. De activiteiten van de dagbesteding zijn heel divers. Voorbeelden zijn wandelen, fietsen, schilderen, bewegen op muziek, zingen of een spelletje doen. De wensen van de deelnemers zijn altijd leidend. Daarnaast is gewoon een praatje maken natuurlijk ook prima.

Locaties dagbesteding Almere

In Almere vindt de dagbesteding plaats vanuit onze locaties de Reedewaard in Almere haven en dierenopvang en –educatiecentrum Almere Jungle. Ook bieden wij individuele activiteiten aan. Deelnemen aan de dagbesteding is flexibel: van 1 uur tot een of twee dagdelen of meerdere dagen per week.

Hoe komt u in aanmerking voor dagbesteding in Almere?

Indien u in aanmerking wilt komen voor dagbesteding in Almere, kunt u terecht bij het sociaal wijkteam in uw wijk. De wijkwerkers van het wijkteam vertegenwoordigen diverse zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk. De participatieadviseur van het wijkteam bekijkt samen met u wat uw ondersteuningsvraag is en welke mogelijkheden er binnen de ondersteuningsarrangementen zijn. De participatieadviseur helpt u om met ons in contact te komen, waarna u met één van onze casemanagers afspraken kunt maken over welke ondersteuning u krijgt, hoeveel en wanneer.

De kennismaking met de dagbesteding is naar wens op locatie of bij u thuis en altijd in combinatie met een rondleiding.

Dagbesteding Almere valt onder de ondersteuningsarrangementen

De gemeente Almere heeft het sinds 2018 over de ondersteuningsarrangementen. We hebben het dan over: individuele begeleiding, huishoudelijke ondersteuning en de dagbesteding. De aanvraag verloopt via het wijkteam. Onze zorgadviseurs leggen u de procedure graag uit. Scrol naar beneden, klik op informatie & advies en vul het contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Informatieblad

Dit doen wij ook

Ervaringen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8