Individuele begeleiding Almere

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Wanneer u moeite heeft om structuur en invulling te geven aan het dagelijks leven, kunt u gebruik maken van onze individuele begeleiding in Almere.

Onze individuele begeleiders bieden ondersteuning op het gebied van uw welzijn en het organiseren van praktische zaken in het dagelijks leven. U kunt hierbij denken aan het aangaan en onderhouden van sociale contacten, het bijhouden van uw administratie en het ontlasten van de mantelzorger. Daarbij is ons uitgangspunt dat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven wonen en leven en wij hierbij indien nodig de mantelzorg kunnen ontlasten.

Hoe kunt u gebruik maken van individuele begeleiding in Almere?

Wanneer u in toenemende mate moeite ondervindt bij het organiseren van uw dagelijkse routine kunt u terecht bij het sociaal wijkteam. Het wijkteam is er voor u wanneer u vragen of problemen heeft waar u zelf niet uitkomt. De wijkwerkers van het wijkteam vertegenwoordigen diverse zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk. In gesprek met het wijkteam wordt er met u gekeken waar u ondersteuning bij kunt gebruiken en welk ondersteuningsarrangement bij uw situatie en wensen past. Wat is uw ondersteuningsvraag? Waar redt u het niet meer alleen? De participatieadviseur van het wijkteam bespreekt met u wie u kan ondersteunen en wat u zelf kunt doen. Heeft u professionele ondersteuning nodig, dan helpt de participatieadviseur u om met ons in contact te komen. Met één van onze casemanagers maakt u duidelijke afspraken over welke ondersteuning u krijgt, hoeveel en wanneer.

Individuele begeleiding valt onder de ondersteuningsarrangementen

De gemeente Almere heeft het sinds 2018 over de ondersteuningsarrangementen. We hebben het dan over: individuele begeleiding, huishoudelijke ondersteuning en de dagbesteding. De aanvraag verloopt via het wijkteam. Onze zorgadviseurs leggen u de procedure graag uit. Scrol naar beneden, klik op informatie & advies en vul het contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Informatieblad

Dit doen wij ook

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8