Ondersteunings- arrangementen Almere

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

Ondersteuningsarrangementen

Wanneer u moeite heeft om structuur en invulling te geven aan het dagelijks leven, kunt u gebruik maken van de ondersteuningsarrangementen Almere van Woonzorg Flevoland.

Individuele begeleiding in Almere

Onze individuele begeleiders bieden ondersteuning op het gebied van uw welzijn en het organiseren van praktische zaken in het dagelijks leven. U kunt hierbij denken aan het aangaan en onderhouden van sociale contacten, het bijhouden van uw administratie en het ontlasten van de mantelzorger. Daarbij is ons uitgangspunt dat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven wonen en leven en wij hierbij indien nodig de mantelzorg kunnen ontlasten.

Dagbesteding in Almere

Heeft u behoefte aan sociale contacten of wilt u deelnemen aan activiteiten? Dan begeleiden wij u graag in verschillende vormen van dagbesteding in Almere. De dagbesteding biedt u een prettige invulling van de dag. Het is een mooie manier om met andere mensen in contact te komen en samen deel te nemen aan verschillende activiteiten. In Almere vindt de dagbesteding plaats vanuit onze locaties Raadhuis in Almere Haven, de Oase op Stadslandgoed de Kemphaan en De Verbinding in Almere Buiten.

Huishoudelijke ondersteuning Almere

Als het huishouden u te veel of te zwaar wordt, kunnen onze huishoudelijke medewerkers in Almere een deel van deze werkzaamheden van u overnemen. Zij helpen u graag bij huishoudelijke taken zoals stofzuigen, dweilen of het schoonmaken van uw sanitair.

Hoe kom ik in aanmerking voor ondersteuning van Woonzorg Flevoland?

Wanneer u in toenemende mate moeite ondervindt bij het organiseren van uw dagelijkse routine kunt u terecht bij het wijkteam. Het wijkteam is er voor u wanneer u vragen of problemen heeft waar u zelf niet uitkomt. De wijkwerkers van het wijkteam vertegenwoordigen diverse zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk. In gesprek met het wijkteam wordt er met u gekeken waar u ondersteuning bij kunt gebruiken. Wat is uw ondersteuningsvraag? Waar redt u het niet meer alleen? De participatieadviseur bespreekt met u wie u kan ondersteunen en wat u zelf kunt doen. Heeft u professionele ondersteuning nodig, dan helpt de participatieadviseur u om met ons in contact te komen. Met één van onze Casemanagers maakt u duidelijke afspraken over welke ondersteuning u krijgt, hoeveel en wanneer.

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Informatieblad

Dit doen wij ook

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering