Zorgen voor mensen met dementie in Almere

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

Thuiszorg bij dementie in Almere

Dementie is een ziekte die iemand langzaam maar zeker afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Voor veel mensen met dementie is de zorg die zij krijgen van hun partner, familie of buren in eerste instantie het belangrijkste. Er kan echter een moment komen dat er speciale dementiezorg van derden nodig is, soms als aanvulling, soms als vervanging.

Casemanager dementie helpt en ondersteunt

Meestal bespreekt u uw klachten eerst met uw huisarts. Deze kan u adviseren over mogelijke vervolgstappen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een professionele begeleider: een casemanager dementie. De casemanager dementie van Woonzorg Flevoland is een vast aanspreekpunt: de spin het in het web voor mensen met dementie en zijn of haar naasten.

De casemanager dementie maakt u wegwijs in de mogelijkheden van alle regelgeving, de zorg- en dienstverlening, helpt bij het zoeken naar oplossingen bij dagelijkse problemen en bij het inzetten van zorg. Hij of zij stemt de verschillende zorgvragen, zoals thuiszorg, dagbesteding en benodigde aanpassingen op elkaar af en is daardoor een belangrijke steun. Hiervoor werkt de casemanager dementie samen met alle betrokken disciplines zoals de huisarts, wijkverpleegkundige en onze zorgadviseurs.

Hoe kunt u in Almere gebruik maken van thuiszorg bij dementie?

U kunt het beste contact met onze zorgadviseurs opnemen. Zij gaan met u in gesprek om uw zorgvraag te vertalen naar een zorgarrangement en stemmen dit af met uw zorgverzekeraar.

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in.Ā Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Informatieblad

Dit doen wij ook

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiƫntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering