Zorg en welzijn verbinden in Lelystadse wijk

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Samenwerken voor mensen in de wijk. Wijkcentrum de Dukdalf in de Lelystadse wijk Punter is zo’n plek waar handen ineen worden geslagen voor het welzijn van omwonenden. Woonzorg Flevoland biedt er sinds afgelopen zomer dagbesteding aan mensen met dementie: “we zijn in een warm bad terecht gekomen.”

Het is een gezellige bedoening in de Dukdalf, waar meerdere welzijnsorganisaties klaarstaan voor inwoners van stadsdeel noordwest. Achter de bar worden voorbereidingen getroffen voor het koffie- en lunchmoment voor de aanwezige groepen.

De groep dagbestedingsdeelnemers van Woonzorg Flevoland is in de weer met een ‘raad-het-geluid’ spel en zal daarna even de benen strekken in de wijk. De zorgorganisatie werd hier in juni jl. verwelkomd door sociaal beheerder Welzijn Lelystad en is blij met deze nieuwe toevoeging aan hun rijtje dagbestedingslocaties.

Wij-gevoel

“We zijn in een warm bad terecht gekomen bij Welzijn Lelystad. Niks is te gek, het is echt een ‘wij-gevoel’. Het mooie aan De Dukdalf is de sociale kruisbestuiving die hier plaatsvindt tussen de organisaties. De deuren staan voor elkaar open. Stichting IDO en Welzijn Lelystad bieden hier een warm welkom aan buurtbewoners in de inloopvoorziening het Trefpunt. Een van hun bezoekers sluit vaak in de middag bij onze dagbesteding aan om een praatje te maken. En eens per twee weken organiseren we een gezamenlijke activiteit. Dat wordt enorm gewaardeerd door de mensen. Op deze manier komen ze met elkaar in contact, ook al zijn ze er voor andere ondersteuning”, vertelt Mariëlle Geling-Rijtslag, coördinator dagbesteding Woonzorg Flevoland, enthousiast.

José van den Dool – projectleider van het Trefpunt – vult aan: “het is verrassend om te zien hoe snel er verbinding is ontstaan tussen de medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van de verschillende organisaties.”

Gevarieerd aanbod

Op maandag en vrijdag komen deelnemers van de dagbesteding van Woonzorg Flevoland samen in de Dukdalf. Onder warme en professionele begeleiding wordt er aandacht besteedt aan hun mentaal én fysiek welbevinden. Daarnaast is er veel meer te vinden in het wijkcentrum. Zoals het financiële inloopspreekuur van Stichting IDO, Nederlandse taallessen, workshops voor scholieren en ook de buurtwerkers als aanspreekpunt voor de wijk. 

Verrijking voor de buurt

“We zijn blij met de komst van Woonzorg Flevoland binnen ons wijkcentrum. De verbinding tussen welzijn en zorg wordt steeds belangrijker”, zegt manager Mirella Dijks van Welzijn Lelystad. “Zo kunnen we bewoners steeds beter en sneller de hulp bieden die zij nodig hebben. Een verrijking voor de buurt!”

Meer weten over dagbesteding van Woonzorg Flevoland?

Bekijk dan deze pagina voor meer informatie. U kunt ook terecht bij onze zorgadviseurs.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering