Een aanleunwoning, ook wel seniorenwoning genoemd, is een appartement dichtbij een woonzorglocatie en is bestemd voor mensen met een hulpvraag. Hier kunt u veilig zelfstandig wonen. Het voordeel van wonen in een aanleunwoning is dat bewoners gebruik kunnen maken van de faciliteiten en dienstverlening van de nabijgelegen woonzorglocatie. Hierdoor is het eenvoudig om in contact te komen met bewoners van de woonzorglocatie. Woonzorg Flevoland beheert de wachtlijsten van de woningen bij woonzorglocatie De Uiterton en de Hanzeborg. Voorwaarde om in aanmerking te komen is dat u een vorm van thuiszorg afneemt van Woonzorg Flevoland. U kunt hierbij denken aan persoonlijke verzorging, verpleging of huishoudelijke ondersteuning. Voor een aanleunwoning bent u huur verschuldigd, waarvoor u, afhankelijk van uw inkomen huursubsidie kunt verkrijgen.

Locaties

De Lely

Het complex van de Lely, bestaande uit 38 woningen, is opgeleverd in het eerste kwartaal 2020. De ingang is gericht naar het Lelycentre welke binnen enkele minuten te bereiken is. Ook beschikt de Lely over een overdekte route richting het verpleeghuis De Uiterton.

De Parkzijde

Dit complex beschikt over 51 sociale huurwoningen die vrijwel gelijkwaardig zijn. Het voordeel voor bewoners is de overdekte route richting het verpleeghuis De Uiterton. De Parkzijde is aan De Uiterton vast gebouwd en is gevestigd aan de overzijde van De Uiterton. De locatie bevindt zich op ongeveer 5 minuten loopafstand van het Lelycentre.

De Rostockstraat en Bremenstraat

De woningen aan de Rostockstraat zijn sociale huurwoningen en bevinden zich naast woonzorglocatie de Hanzeborg en op een paar minuten lopen van het station en het centrum van Lelystad.

Toegankelijkheid

Zowel de woningen aan de Parkzijde als de Lely beschikken over overzichtelijke en gelijkvloerse woningen. De verschillende verdiepingen zijn toegankelijk met de lift. Beide locaties maken gebruik van een Telelock slot. Dit is een elektronisch slot wat het mogelijk maakt dat zorgpersoneel op een veilige manier de woningen kunnen betreden (met toestemming van bewoner). Het is mogelijk om op basis van beschikbaarheid een berging te huren inclusief oplaadmogelijkheid voor een scootmobiel.

Toewijzing

Wij willen u graag leren kennen, zodat wij samen naar een passende woning kunnen zoeken om u op de juiste wachtlijst te plaatsen. We ontvangen daarom graag informatie over uw huidige woonsituatie, uw persoonlijke situatie, uw gezondheid en tenslotte uw reden voor inschrijving.

Informatieaanvraag

Heeft u interesse? Vul dan het onderstaande formulier in. Een zorgadviseur van Woonzorg Flevoland neemt binnen 2 werkdagen contact met u op. U kunt ons ook bellen via 0320-229173.

  Cliƫntgegevens

  Aanleunwoning

  Welke locatie heeft uw voorkeur?

  Bent u al ingeschreven bij Centrada?

  Heeft u urgentieverklaring?

  Zit u boven of onder de sociale huurgrens?

  Volg ons op social media

  Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiƫntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering