Muziektherapeut Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

Muziektherapie voor ouderen in Lelystad

“Muziek doet iets met je”, is een uitspraak die we vaak horen. Muziek kan ontroeren, vrolijk maken, ontspannen of juist zorgen voor beweging. De muziektherapie die wij geven in Lelystad kan u helpen om herinneringen, verhalen of emoties op te roepen.

Muziek roept emotie op. Dit is vaak het eerste en het laatste dat mensen bindt. Onze muziektherapeute maakt tijdens de therapie gebruik van muziekinstrumenten, zang of het luisteren naar muziek. Door deze vorm van therapie kunnen verschillende problemen aangepakt worden.

Muziektherapie Lelystad voor mensen met dementie

Vaak is het voor mensen met dementie moeilijk om deel te nemen aan activiteiten. Speciaal voor mensen met geheugenproblematiek en hun mantelzorger(s) is er een geheugenkoor. Dit koor biedt de mogelijkheid om samen liedjes te zingen en muziek te maken. Dit zorgt voor ontspanning en vergroot het welbevinden en het zelfvertrouwen van de dementerende. Daarnaast kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen.

Meer informatie over muziektherapie?

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder! Onze zorgadviseurs zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U komt in contact door het contactformulier in te vullen. Bellen of mailen kan natuurlijk ook via: 0320-229173 of zorgadvies@woonzorgflevoland.nl.

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering