Psycholoog in Lelystad

Wanneer u last heeft van klachten die samenhangen met het ouder worden, kunnen onze psychologen u daarbij helpen. Onze psychologen richten zich samen met u op het verminderen van uw psychische klachten. Door middel van gesprekken probeert de psycholoog een beeld te krijgen van u en uw klachten, om vervolgens samen met u te proberen de problemen aan te pakken.

Psycholoog aan huis in Lelystad

Onze psychologen zijn verbonden aan één of meerdere afdelingen binnen onze woonzorglocaties. Ook bieden wij deze vorm van zorg bij u thuis.

Geheugenspreekuur met psycholoog

Wij merken als behandelaars van Woonzorg Flevoland dat er een duidelijke vraag vanuit huisartsen is naar expertise rondom geheugenproblemen, al dan niet in samenhang met andere aandoeningen of zorgproblemen bij kwetsbare ouderen. Deze toenemende vraag is een direct gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing en het zo lang mogelijk thuis blijven wonen van ouderen. Bij veel kwetsbare ouderen thuis is sprake van een toegenomen zorgbehoefte. Van huisartsen ontvangen wij steeds vaker verzoeken voor een consult door de specialist ouderengeneeskunde voor zowel diagnostiek als zorg-/behandeladvies bij cognitieve functiestoornissen.  Dit advies, onderzoek en consult door een specialist ouderengeneeskunde en een psycholoog brengen wij samen in het geheugenspreekuur. Zo helpen wij ouderen om zo lang mogelijk op een plezierige wijze thuis te kunnen blijven wonen, zolang dit veilig en verantwoord is.

Meer informatie?

Onze zorgadviseurs helpen u graag verder! U kunt het contactformulier invullen of rechtstreeks contact opnemen via 0320-229 173 of via zorgadvies@woonzorgflevoland.nl.

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering