Eerstelijnsverblijf Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

Het kan voorkomen dat u vanwege gezondheidsredenen tijdelijk niet (verantwoord) in uw eigen huis kunt verblijven. Omdat u bijvoorbeeld moet herstellen van een operatie of van complicaties na een val. Dat kan onder goede zorg en begeleiding op ons eerstelijnsverblijf in Almere of Lelystad. U bent van harte welkom.

Persoonlijk zorgplan

Een eerstelijnsverblijf (ELV) biedt voor maximaal 90 dagen zorg aan mensen die om medische redenen nog niet zelfstandig thuis kunnen zijn. Tijdens deze periode werken we samen met u aan herstel en het weer zelfstandig kunnen uitvoeren van alledaagse dingen. Het opnieuw kunnen vertrouwen op uw eigen gezondheid is hierbij belangrijk. Hiervoor wordt een persoonlijk zorgplan met hersteldoelen opgesteld. Dit wordt met u en uw naasten besproken. Zo snel mogelijk terugkeren naar huis staat hierbij centraal.

Samenwerkende specialisten

Tijdens uw verblijf kunt u vertrouwen op ons team van verzorgenden, verpleegkundigen en behandelaren zoals fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Zij overleggen samen met u, uw huisarts en/of de zorgverleners van het ziekenhuis, wat er nodig is om te herstellen. Als u thuis al zorg kreeg, dan kan uw wijkverpleegkundige betrokken blijven bij uw zorgtraject op het eerstelijnsverblijf. In geval van spoed is een medisch behandelaar oproepbaar.

Verschillende zorgvragen

Iedere persoon en situatie is uniek. U kunt voor verschillende zorgvragen bij ons verblijven.

  • Wanneer u alleen verzorging, verpleging en/of begeleiding nodig heeft, zet uw eigen huisarts de behandeling voort en bezoekt u op het Eerstelijnsverblijf. U kunt dan wel fysiotherapie bij ons krijgen voor klachten waarvoor u bij ons verblijft. Is de praktijk van uw huisarts niet in de buurt van het Eerstelijnsverblijf? Dan kan het contact over uw zorgplan tijdelijk worden overgedragen aan een huisartsenpraktijk bij ons in de omgeving. Wij werken met meerdere huisartsen samen.
  • Wanneer u door gezondheidsproblemen ook medische behandeling nodig heeft, kunt u rekenen op de Behandeldienst van Woonzorg Flevoland. Denk aan behandelaren als de fysiotherapeut of ergotherapeut, psycholoog, diëtist of logopedist. De specialist ouderengeneeskunde is in dit geval verantwoordelijk voor uw behandeling en werkt samen met de physian assistant als vertegenwoordiger van de medische dienst.
  • Eerstelijnsverblijf biedt ook warme en intensieve zorg aan mensen in een terminale fase met een levensverwachting korter dan 3 maanden (palliatieve zorg). Een betrokken team van verzorgenden en verpleegkundigen staat dag en nacht klaar voor deze cliënten en hun naasten.

Nazorg thuis

Als u voldoende bent hersteld, dan kunt u terug naar huis. Wij kijken altijd verder dan de klacht waarvan u hersteld bent. Wij letten op uw gehele gezondheidssituatie en of u zichzelf thuis weer kunt redden. Tijdens uw verblijf wordt al gekeken of u thuis nog (extra) zorg en/of ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning, wijkverpleging, behandeling of maaltijdenservice. Na opname op het Eerstelijnsverblijf, kunt u op Woonzorg Flevoland blijven rekenen.

Faciliteiten en diensten Eerstelijnsverblijf:

  • Ruime één- en tweepersoonskamers met aangrenzende badkamer;
  • Zorgalarmering, televisie en koelkast;
  • Gezamenlijke eet- en bezoekruimte;
  • Ontbijt, lunch en diner worden verzorgd (eigen maaltijden vanuit huis mag ook);
  • Bezoek is altijd welkom (overnachten niet toegestaan);
  • Horeca- en winkelgelegenheden in de omgeving.

Bekijk de flyer, klik op de afbeelding om te openen:

Rustig herstellen op ons eerstelijnsverblijf. Tijdelijk verblijf met goede zorg en begeleiding.

Adres en contact

U vindt ons eerstelijnsverblijf aan de Marktstraat 1 in Lelystad. Voor meer informatie over het eerstelijnsverblijf kunt u terecht bij onze zorgadviseurs Tel: 0320-229 173

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering