Mantelzorgondersteuning Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

Ondersteuning van mantelzorgers

Als u voor een zieke of gehandicapte in uw naaste omgeving zorgt, dan bent u een mantelzorger. Mantelzorg wordt meestal gegeven door de partner, kinderen, familie, vrienden of buren. Daarbij kunt u vaak wel wat ondersteuning gebruiken. Bij Woonzorg Flevoland bieden wij  mantelzorgondersteuning Lelystad.

Wij werken graag samen met mantelzorgers om het welbevinden van hun familielid te bevorderen. Wij waarderen de ondersteuning van mantelzorgers, maar begrijpen ook dat op den duur deze ‘vanzelfsprekende’ zorg zwaar kan worden.

Ondersteuning voor mantelzorgers in Lelystad

Als u in uw rol van mantelzorger ondersteuning nodig heeft, kunt u bij ons terecht. Wij helpen u bij alle praktische activiteiten die uw zorg als mantelzorger kunnen verlichten. Of misschien wilt u eens praten over uw situatie en over uw rol als mantelzorger. Dit kan tijdens een gesprek met onze contactverzorgenden of psychologen.

Woonzorg Flevoland heeft het volgende ondersteuningsaanbod voor (dreigend) overbelaste mantelzorgers:

  • Preventieve ondersteuning door de contactverzorgende bij cliënten van Woonzorg Flevoland. Op deze manier wordt in kaart gebracht welke ondersteuningsbehoefte bestaat en hoe dit in samenwerking met cliënt en/of casemanager georganiseerd kan worden.
  • Consultatie en advies behandelaars of verpleegkundigen van Woonzorg Flevoland aan mantelzorgers van Woonzorg Flevoland cliënten. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met het ziektebeeld.
  • Advisering, begeleiding en (psycho-)educatie aan het team door het behandelteam.
  • Dagverzorging ter ontlasting van de mantelzorger.
  • Inzet van vrijwilligers via Welzijn Lelystad of eigen vrijwilligerspool.
  • Kortdurende opname of vakantieopvang in een van de woonzorgcentra.
  • Crisisopvang (ook ’s nachts en weekeinden) zonder voorafgaande indicatie (huisarts indiceert dan).
  • Maaltijdverstrekking, personenalarmering.

Themabijeenkomsten voor mantelzorgers

Het kan prettig zijn om met lotgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan tijdens de themabijeenkomsten voor mantelzorgers. U krijgt praktische informatie en deelt uw ervaringen.

Wilt u meer weten over mantelzorgondersteuning?

Neem dan contact op met onze mantelzorgcoördinator, Johanneke Roseboom, via jroseboom@woonzorgflevoland.nl of download het informatieblad Mantelzorg Lelystad. U kunt ook contact opnemen met onze zorgadviseurs via telefoonnummer 0320 229 173 of zorgadvies@woonzorgflevoland.nl. Liever persoonlijk contact? Kom dan tijdens kantooruren langs in de Hanzeborg. U vindt het kantoor van onze zorgadviseurs in de hal.

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Informatieblad

Dit doen wij ook

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8