Rolstoelauto: de Zonnebloemauto

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

De Zonnebloemauto

Een Zonnebloemauto is een comfortabele rolstoelauto. Hij is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De auto heeft maximaal vijf zitplaatsen (inclusief chauffeur) en ruimte voor een rolstoel of scootmobiel.

Als je gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel, kun je vaak niet zelf bepalen hoe laat je ergens heen gaat en met wie. De Zonnebloemauto biedt onafhankelijkheid en bewegingsvrijheid voor mensen met een lichamelijke beperking.

Gebruik maken van de Zonnebloemauto

De uitgifte van de Lelystadse Zonnebloemauto vindt plaats vanuit de Hanzeborg aan Koningsbergenstraat 201A in Lelystad. Hiermee is Woonzorg Flevoland de eerste zorgorganisatie in Nederland die deze dienst aanbiedt. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via de onderstaande link een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 45 euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 euro. Alle brandstofkosten zijn exclusief.

Huurders krijgen de Zonnebloemauto altijd volgetankt mee en leveren hem ook weer volgetankt in. De elektrische auto’s zijn hierop een uitzondering: deze krijgt de huurder met een volle accu mee, maar hoeft niet vol afgeleverd te worden. Met de gratis laadpas van Vattenfall laadt de huurder tijdens de huurdag de auto kosteloos op.

Alle Zonnebloemauto’s zijn WA-Casco verzekerd en een ongevallen-inzittende verzekering is bij de prijs inbegrepen. Het eigen risico is € 350,- en dit is af te kopen voor € 10,- per dag.

Vraag de pas voor de Zonnebloemauto aanvragen of reserveer telefonisch via 088 0016717.

Zonnebloemauto - Rolstoelauto

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Dit doen wij ook

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering