Zorg voor mensen met dementie in Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

Thuiszorg bij dementie

Dementie is een ziekte die iemand langzaam maar zeker afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Er kan een moment komen dat de zorg van de partner, familie of buren niet meer voldoet en er thuiszorg van derden nodig is. Soms als aanvulling, soms als vervanging. Woonzorg Flevoland heeft in Lelystad een speciaal team dat gespecialiseerd is in dementiezorg: het PG+ team.

Het PG+ team (PG staat voor psychogeriatrie) richt zich speciaal op dementiezorg, omdat mensen met dementie vaak afhankelijk zijn van verschillende soorten zorg en dienstverlening. Dit gespecialiseerde team levert alles wat er nodig is rondom thuiszorg bij dementie vanuit één team. Een belangrijk onderdeel van het PG+ team is de casemanager dementie. Ook wanneer u of uw naaste nog geen zorg nodig heeft, kan hij of zij u in het beginstadium van dementie helpen met praktische informatie. Wanneer er op enig moment wel zorg nodig is, kan er snel geschakeld worden.

Casemanager dementie helpt en ondersteunt

De casemanager dementie van Woonzorg Flevoland is een vast aanspreekpunt: de spin het in het web voor mensen met dementie en zijn of haar naasten. De casemanager dementie maakt u wegwijs in de mogelijkheden van alle regelgeving, de zorg- en dienstverlening, helpt bij het zoeken naar oplossingen bij dagelijkse problemen en bij het inzetten van zorg. Hij of zij stemt de verschillende zorgvragen, zoals thuiszorg, dagbesteding en benodigde aanpassingen op elkaar af en is daardoor een belangrijke steun. Hiervoor werkt de casemanager dementie samen met alle betrokken disciplines zoals de huisarts, wijkverpleegkundige en onze zorgadviseurs.

Hoe kunt u gebruik maken van dementiezorg in Lelystad?

U kunt zich aanmelden via onze wijkverpleegkundige en casemanager dementie of onze zorgadviseurs. Zij gaan met u in gesprek om uw zorgvraag te vertalen naar de zorg en ondersteuning die u nodig heeft en stemmen dit af met uw zorgverzekeraar.

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Informatieblad

Dit doen wij ook

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering