Beschermd wonen in de Bolder is bedoeld voor de ouder wordende mens met behoefte aan zowel psychische als lichamelijke zorg en ondersteuning. Deze woonvorm is uniek in Flevoland en biedt een rustig en veilig thuis aan haar bewoners.

Woonzorgvoorziening de Bolder is omringd door groen en rustig gelegen in de wijk HanzePark. Bijzonder is de combinatie van zelfstandige bovenwoningen en een woonvoorziening beneden. Er is een lift in het pand, een stalling voor scootmobielen en voldoende parkeergelegenheid. De ruime binnentuin biedt volop privacy voor de bewoners. Op een afstand van ongeveer 100 meter bevindt zich de multifunctionele woonzorglocatie Hanzeborg. Hier kunt u of uw familielid gebruik maken van diverse voorzieningen zoals het buurthuis, het zwembad, het restaurant, de kapsalon en het Grand Café. Tevens is het winkelcentrum van Lelystad, het bus- en treinstation dichtbij gelegen.

Zorg en begeleiding in de Bolder

Kwintes en Woonzorg Flevoland brengen het beste uit twee werelden samen: individuele ondersteunende begeleiding, groepsbegeleiding, verzorging, verpleging en huishoudelijke ondersteuning. Alle zorgfaciliteiten zijn aanwezig, ook als de zorgbehoefte toeneemt. Binnen de Bolder is ruimte voor eigen inbreng en eigen wensen, waardoor het een plek is waar u zichzelf kunt zijn met de juiste ondersteuning.

Dagbesteding ‘t Atelier

De Bolder biedt naast beschermd wonen ook dagbesteding in het inpandige activiteitencentrum ’t Atelier. ’t Atelier biedt op verschillende manieren ondersteuning en begeleiding in dagbesteding. Er is gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, u kunt een spelletje doen of een krant of tijdschrift lezen. Er worden verschillende activiteiten aangeboden, waarbij ook wordt gekeken naar uw behoeften en interesses. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld creatieve activiteiten, bewegen, bingo of zingen. Het activiteitencentrum is voor de bewoners van de Bolder en voor mensen uit de wijk die een beschikking hebben voor dagbesteding.

Voor bewoners van de Bolder is het eventueel ook mogelijk om activiteiten in het privé appartement te doen. Wederzijds respect, gezelligheid, ontspanning, ontwikkeling en bewegen staat voorop.

Faciliteiten & woonzorg voorzieningen

't Atelier

‘t Atelier is voor bewoners van De Bolder en voor mensen uit de wijk. Het is een activiteitenruimte voor mensen met een psychische of psychiatrische kwetsbaarheid, die zelfstandig wonen en behoefte hebben aan dagbesteding of het ontmoeten van andere mensen.

‘t Atelier De Bolder

Langdurige zorg

In De Bolder bieden wij samen met Kwintes een veilige woonomgeving door zorg, begeleiding en beschermd wonen te combineren. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Langdurige zorg De Bolder

Kleinschalige woongroepen

De Bolder bestaat uit zes kleinschalige woongroepen. In de woongroepen wordt samen gewoond en geleefd. De privé woonruimtes van de bewoners grenzen aan de gezamenlijke woonkamer. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Kleinschalige Woongroepen De Bolder

Zorgappartementen

De rust en ruimte voor u zelf of juist de geborgenheid van de groep? In De Bolder is het allebei mogelijk! Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Zorgappartementen De Bolder

Informatieblad

De Bolder

Schouw 17-02
8232ZR Lelystad Tel: 0320 - 229 292
Navigatieadres: Parkeerplaats de Bolder, 8232 AE Lelystad
info@woonzorgflevoland.nl

Routeplanner OV-planner

Andere woonlocaties

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering