Verpleeghuis Hanzeborg is uniek in Lelystad; een markant gebouw, midden in de wijk HanzePark en vlakbij het stadscentrum en centraal station. Verpleeghuis Hanzeborg is een multifunctioneel centrum en biedt naast wonen, veel activiteiten en zorg- en welzijnsdiensten. Het moderne gebouw heeft een open en prettige uitstraling en voldoet aan alle eisen van deze tijd. Een thuisgevoel voor u of uw naaste in een prettige omgeving, dat is waar onze medewerkers naar streven.

Wonen met zorg

Wonen met zorg in Hanzeborg betekent dat u zich midden in de bruisende omgeving van dit multifunctionele centrum bevindt. Kinderen uit de wijk komen er zwemmen of gaan naar de kinderopvang, buurtbewoners gaan naar de kapper, fysiotherapie, doen mee aan de activiteiten van Welzijn Lelystad of komen naar de kunstexpositie kijken. Onze zorgadviseurs vindt u op de begane grond. Kortom een gezellige drukte!

Ruime zorgappartementen en groepswoningen

De Hanzeborg biedt zeer ruime zorgappartementen voor zowel één- als tweepersoonshuishoudens. Dagelijks worden er gevarieerde activiteiten georganiseerd waar u deel aan kunt nemen, passend bij uw mogelijkheden en interesses. Ook kunt u gebruik maken van het zwembad, genieten van een kopje koffie in het Grand Café of een hapje eten in het restaurant.

Afhankelijk van uw indicatie, kunt u gebruik maken van de diensten van ons behandelteam met medisch en paramedische specialisten zoals psychologen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Multifunctioneel centrum

In de Hanzeborg zijn ook nog andere organisaties gevestigd:

 • Plein 201
  Plein 201 is de ontmoetingsplaats voor alle buurtbewoners van Het Hanzepark. U kunt er een kopje koffie drinken, samen kaarten, dansen of toneelspelen. Meer informatie: www.welzijnlelystad.nl.
 • Topfit
  Topfit vervult in de Hanzeborg een wijkfunctie waar verschillende specialisaties van fysiotherapie geboden worden voor jong en oud. Tevens heeft Topfit de beschikking over het verwarmde zwembad voor hydrotherapie en hydrogym. Meer informatie: www.topfit-fysiotherapie.nl.
 • Logopediecentrum
  In het Logopediecentrum staan stem, spraak, taal en gehoor centraal. U kunt hier terecht voor onderzoek, behandeling, advies en begeleiding. Meer informatie: www.logopediecentrum.nl.
 • Zwemschool Aquayara
  Zwemschool Aquayara is het adres voor zwemlessen in Lelystad en Almere. Zij verzorgen 7 dagen per week zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar. Meer informatie: www.aquayara.nl.
 • Bellissimo Hair & Beauty, Kapsalon
  Bij Bellissimo kunt u terecht voor diverse behandelingen. Niet alleen voor het haar, maar ook voor een ontspannende schoonheidsbehandeling of pedicure. Meer informatie: www.bellissimo-lelystad.nl.
 • Pedicure
  Binnen Hanzeborg zijn er twee pedicures werkzaam vanuit hun eigen praktijk: Pedicure Hanzeborg van Marian Lavaleije en Buijnink Pedicure Praktijk van Marian Buijnink. Zij zijn er voor zowel bewoners als mensen van buitenaf.
 • GO Kinderopvang
  In een prettige en vertrouwde omgeving biedt GO! Kinderopvang aan kinderen van 0-4 jaar. De opzet is ruim en kindvriendelijk met professionele begeleiding. Meer informatie: www.go-kinderopvang.nl.
 • Wijk Infopunt – het aanspreekpunt in de buurt
  Heeft u een vraag of een probleem waar u hulp bij nodig heeft, maar weet u niet welke organisatie u verder kan helpen? Kom dan eens langs bij het wijkinfopunt Bolder in de Hanzeborg. Meer informatie: www.welzijnlelystad.nl.

Wonen met nabijheid 

Als thuis wonen niet langer gaat, bent u welkom bij woonzorglocatie Hanzeborg. Voor mensen met dementie is hier een prettige woonomgeving met goede zorg. Hier sluiten we zo goed mogelijk aan bij de beleving en behoeften van iedere bewoner. Iedere dag opnieuw. De bewoner heeft vrijheid, en zorg en begeleiding zijn nabij. We noemen dit wonen met nabijheid.  

Klik hier voor meer informatie over wonen met nabijheid bij Hanzeborg.

Benieuwd naar de Hanzeborg?

Kijk dan alvast volledig digitaal rond! Via het onderstaande menu kunt u door het gebouw navigeren. Vergeet vooral de informatiebuttons niet aan te klikken. Hier kunt u lezen wat u precies op de foto ziet.


Faciliteiten & woonzorg voorzieningen

Zwembad

De Hanzeborg beschikt over een verwarmd zwembad van 8 x 12 meter met diverse aanpassingsmogelijkheden.

Restaurant en café

Kom en geniet van een vers bereide maaltijd in het restaurant of klets gezellig bij in het Grand Café.

Kapper

Uw haar zit altijd goed door de kapper Bellissimo Hair & Beauty. Ze werken uitsluitend op afspraak.

Bibliotheek

De bibliotheek van de Hanzeborg heeft een ruim assortiment aan boeken. De bibliotheek is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 10.00 – 12.00 uur.

Langdurige zorg

Wanneer u behoefte heeft aan een veilige en beschermde omgeving, kunt u terecht in de Hanzeborg.

Kleinschalig wonen

Wanneer u te maken heeft met dementie, kunt u terecht bij onze kleinschalige woningen. U woont daar vertrouwd en veilig.

Crisisopvang

De tijdelijke/crisisopvang heeft een maximum van twee weken. Ook in zeer acute situaties kan men tijdelijk gebruik maken van deze appartementen (ook opnames in de nacht en in de weekenden).

 

Zorgappartementen

In de ‘toren’ van de Hanzeborg zijn 46 ruime zorgappartementen. Daarnaast zijn er 48 zorgappartementen in de laagbouw. Alle appartement zijn zeer geschikt voor een tweepersoonshuishouden.

Hanzeborg

Koningsbergenstraat 201A
8232 DC Lelystad
0320 229 111
info@woonzorgflevoland.nl

Routeplanner OV-planner

Andere woonlocaties

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering