Beschermd wonen met zorg

’t Landleven is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Landelijk gelegen in de wijk Groene Velden in Lelystad. Een alternatief voor het traditionele verpleeghuis. Een fijne plek voor mensen die zich meer thuis voelen in een landelijke omgeving.

Woonzorglocatie ’t Landleven biedt beschermd wonen voor mensen met dementie die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Woonzorg Flevoland biedt 24-uur (complexe) zorg aan mensen met dementie. Op ’t Landleven kunnen zij de laatste fase van hun leven doorbrengen, verzekerd van goede zorg in een veilige en groene omgeving. Het normale dagritme wordt nagebootst om structuur te brengen. Mensen worden geactiveerd om in de huiskamer mee te helpen of door samen een leuk spel te spelen.

Wlz-indicatie voor zorg met verblijf

Veel instellingen als ’t Landleven zijn particuliere initiatieven waar een aanzienlijke eigen bijdrage wordt gevraagd voor de geleverde zorg. ’t Landleven is een van de weinige kleinschalige woonzorglocaties voor mensen met dementie die volledig wordt vergoed met een Wlz-indicatie voor zorg met verblijf. Deze indicatie wordt afgegeven op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Benieuwd naar ’t Landleven?

Kijk dan alvast volledig digitaal rond! Via het onderstaande menu kunt u door het gebouw navigeren. Vergeet vooral de informatiebuttons niet aan te klikken. Hier kunt u lezen wat u precies op de foto ziet.

Faciliteiten & woonzorg voorzieningen

Een thuis voor mensen met dementie

Gelegen in de landelijke omgeving van Lelystad is ’t Landleven een unieke woonzorglocatie voor mensen met dementie. In de kleinschalige woonvoorziening biedt Woonzorg Flevoland mensen met dementie een thuis waarbij natuur en buiten onderdeel zijn van het dagelijks leven. Het welzijn van bewoners vinden wij belangrijk. Daarom laten wij bewoners wonen in een omgeving die bij hen past met 24-uurs zorg. Zo dragen we bij aan hun levensgeluk.

Buiten en in beweging blijven

Op ‘t Landleven trachten we waar mogelijk het ziekteproces te beïnvloeden door veel groene buitenruimte en buitenlucht. En motiveren we onze bewoners om te bewegen, want beweging vertraagt het proces van dementie.

Via de tuindeur van het appartement hebben bewoners direct toegang tot de belevingsgerichte tuin. We houden bewoners maximaal actief. Door samenwerking met ondernemers uit de wijk ontstaan activiteiten als walnoten rapen en druiven plukken. En door de manage op het terrein waar kinderen paardrijles krijgen, is er altijd activiteit. Er is een omloop rond het terrein waar bewoners veilig (en zelfstandig als het nog kan) een ommetje kunnen maken.

Lekker naar buiten

Even een frisse neus halen. Een ommetje met familie of een praatje maken in een van de gezellige zitjes. Dat kan in de belevingsgerichte tuin die speciaal is ontworpen voor mensen met dementie. De tuin is zo ingericht dat de zintuigen worden geprikkeld. Er zijn diverse voorwerpen waaraan u kunt ruiken of voelen. In alle seizoenen.

Woonzorgappartementen

Op ’t Landleven zijn drie woongroepen. Iedere woongroep heeft een gezellige huiskamer met een open keuken. In de huiskamer wordt televisie gekeken, spelletjes gedaan en wordt gezellig samen gegeten. Per woongroep zijn tien lichte woonzorgappartementen van elk ongeveer 28m2 met een terras. Elk woonzorgappartement heeft een hoog/laag-bed en is gestoffeerd. Ook zijn ze voorzien van moderne zorgfaciliteiten. De eigen (rolstoeltoegankelijke) ruime badkamer heeft een douche, toilet en wastafel. Indien nodig zijn medische hulpmiddelen beschikbaar, zoals rollators, rolstoelen, valbescherming of een mobi-pro.

Belevingsgerichte zorg

De zorg en ondersteuning wordt zoveel mogelijk afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de mensen die bij ons wonen. Iedere bewoner heeft een individueel zorgplan en welzijnsactiviteiten zijn een vast onderdeel van het leven en wonen in onze huizen.

De beleving van elke bewoner is het uitgangspunt voor de wijze waarop de zorg verleend wordt. Dit betekent dat iedereen die bij de zorg van een bewoner betrokken is, bekend is met belangrijke gebeurtenissen uit het leven van die bewoner. Dit biedt veel aanknopingspunten om met de bewoner een gesprek op gang te brengen en zorg en welzijnsactiviteiten goed af te stemmen.

Op ’t Landleven biedt Woonzorg Flevoland 24-uurs (complexe) zorg aan mensen met dementie. Ons streven is mensen tot in hun laatste levensfase te verzorgen. Daarom bieden wij in ’t Landleven ook zorg aan mensen in de palliatieve fase.

Informatieblad

't Landleven

Groene Velden 161
8211BD Lelystad
0320 - 229 173
info@woonzorgflevoland.nl

Routeplanner OV-planner

Andere woonlocaties

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering