Zorg en technologie Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

Technologie in de zorg helpt u zo lang mogelijk thuis te wonen. Misschien is het lastig om te onthouden wanneer u uw medicijnen moet nemen. Of heeft u moeite met overzicht houden op uw afspraken. Woonzorg Flevoland helpt u graag met digitale zorg om u hierbij ondersteunen. Bijvoorbeeld een apparaat dat het juiste medicijn uitgeeft op het juiste tijdstip. Of een digitale kalenderklok die de tijd en uw afspraken hardop uitspreekt. Deze digitale hulpmiddelen zorgen ervoor dat u uzelf thuis redt. Zonder of met minder hulp van anderen. 

Meer zelfstandigheid en mantelzorgers ontlasten 

Met de combinatie van zorg en technologie krijgt u (weer) meer controle over uw dagelijks leven. U heeft door zorgtechnologie minder hulp nodig van anderen, zoals familie of de wijkverpleging. U bepaalt uw eigen agenda. En u hoeft niet te wachten op het bezoek van de zorgmedewerker. Hierdoor maken digitale hulpmiddelen uw leven makkelijker. Ze hebben een positieve invloed op uw leven. En u blijft langer, gezonder en veiliger zelfstandig wonen.  

Aanvulling op het contact

Ondersteuning met zorgtechnologie verbetert uw zelfstandigheid. Hierdoor is digitale thuiszorg een aanvulling op de rest van de zorg die u ontvangt. Voor veel mensen is fysieke zorg niet meer nodig. Door ondersteuning van een digitaal hulpmiddel kunnen zij zichzelf goed redden. 

Digitale thuiszorg 

Digitale thuiszorg gebeurt via digitale apparaten. Deze meten en controleren (bijvoorbeeld glucosewaarden bij diabetes). Maar geven ook aandacht, voorkomen situaties en helpen met het behouden van sociale contacten. Met bijvoorbeeld de kalenderklok kunt u beeldbellen en uw afspraken in de gaten houden. Hierbij richten we ons op mensen in de thuissituatie met een of meer chronische ziekten zoals hartfalen, diabetes, COPD, dementie, morbide obesitas en/of herstel van COVID-19. 

Woonzorg Flevoland biedt een breed pakket aan zorgtechnologie. Enkele voorbeelden van technologie in de zorg zijn: 

Interactieve kalenderklok
De interactieve kalenderklok maakt begeleiding en communicatie op afstand mogelijk. Uw mantelzorger stelt afspraken in via de kalenderklok. Zo weet u precies hoe, waar en wanneer uw afspraken zijn. Ook kunt u via de digitale kalenderklok beeldbellen en foto’s bekijken. 

Medicijndispenser
De medicijndispenser biedt op het juiste tijdstip de juiste medicatie aan. Daarnaast kan het ook ingezet worden met alarmeringsfunctie voor losse medicatie. Zo bent u niet langer afhankelijk van de thuiszorg voor het aanreiken en innemen van de medicatie. 

Zorghorloge
Zorghorloges meten continu waarden, zoals de hartslag, bloeddruk of bewustzijn. De gegevens worden automatisch met het thuiszorgteam gedeeld. Hierdoor krijgt de zorg goed inzicht in gezondheidsgegevens en kan er snel gehandeld worden als dat nodig is.

Sensoren die het leefpatroon meten
Dit systeem waarschuwt bij veranderende leefpatronen en veranderingen in uw gezondheid. Bijvoorbeeld de slimme bedmat die een seintje geeft als u op een natte ondergrond ligt of het bed verlaat. Er zijn veel soorten sensoren op het gebied van: voedingsinname, toiletgang, dwalen, valrisico of blaasontsteking.

Telelock en zorgalarmering 

Woonzorg Flevoland beschikt ook over Telelock en zorgalarmering. Dit is handig bij onverwachte situaties. Bijvoorbeeld door een val of als u zich plotseling niet lekker voelt. Bij een onverwachte situatie drukt u op de noodknop. Zo weten uw mantelzorger(s), familie, buren, andere bekenden of zorgmedewerker(s) dat er iets aan de hand is. Dan is belangrijk dat de hulp snel bij u thuis naar binnen kan. Het Telelock-systeem is een elektronisch slot op uw voordeur. De woningtoegang is via een app veilig te bedienen. Hiermee bepaalt u wie er direct bij u naar binnen kan in geval van nood. Technologie in de zorg geeft een veilig gevoel. Het zorgt ervoor dat u langer zelfstandig thuis kunt wonen. 

Lees hier meer informatie over Telelock en zorgalarmering

Meer weten of aanvragen voor cliënten

Wilt u meer weten over zorgtechnologie of digitale hulpmiddelen aanvragen? Als u al cliënt bent van Woonzorg Flevoland, helpt uw wijkverpleegkundige u graag verder. De wijkverpleegkundige bekijkt samen met u welke middelen nuttig en geschikt zijn in uw situatie.  

Cliënt worden

Bent u nog geen cliënt van Woonzorg Flevoland en wilt u (digitale) thuiszorg aanvragen, neem dan contact op met de afdeling Zorgadvies:  

Locatie Lelystad: 0320229 173 
E-mail: zorgadvies@woonzorgflevoland.nl  

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering