Zorgdebat in de Hanzeborg

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Levendige discussies tijdens Zorgdebat in de Hanzeborg

De tweede editie van het Zorgdebat op 12 maart werd georganiseerd in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het zicht kwamen zo’n 140  geïnteresseerden, waaronder ouderen, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals luisteren naar afgevaardigden van de Lelystadse politieke partijen. Tijdens het debat, wat gehouden werd in Plein 201 in de Hanzeborg werden kritische vragen vanuit het publiek en de verschillende partijen zeker niet geschuwd.

In 2 minuten tijd konden de lijsttrekkers en portefeuillehouders zorg van 12 van de 14 Lelystadse partijen hun visie op de Lelystadse zorg pitchen. Onderlinge verschillen in visies en ideeën kwamen direct naar voren. Tussen de pitches door en ook nog daarna, werd aan de hand van stellingen gediscussieerd en kon het publiek de politici aan de tand voelen.

Eenzaamheid, WMP, Huishoudelijke Ondersteuning en betaalbare woningen

Onderwerpen die aan bod kwamen waren eenzaamheid onder ouderen, voldoende en betaalbare woningen voor ouderen en mensen die zorg nodig hebben, het Wmo budget en het beleid rondom huishoudelijke ondersteuning. Het publiek had veel vragen en opmerkingen en niet iedereen kon zich vinden in hetgeen door de politici werd gezegd.

Na afloop konden de bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek gaan met de politici. Van deze gelegenheid werd door verschillende mensen dankbaar gebruik gemaakt.

 Zorgdebat Hanzeborg

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8