Update 27 juli: mondkapjesbeleid voor zorgpersoneel en bezoekers woonzorglocaties

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Onlangs zijn onze woonzorglocaties weer opengesteld voor bezoek, omdat het besmettingsgevaar van Covid-19 gedaald was. Toch gaan wij, vanwege de recente stijging van besmettingen met het coronavirus in Nederland, uit voorzorg in de locaties weer mondkapjes dragen. Deze maatregel geldt voor zorgmedewerkers én bezoekers.

Uit voorzorg

Er zijn géén besmettingen of verdenkingen van besmetting met COVID-19 binnen onze locaties. Echter is het aantal besmettingen in Nederland in een week bijna verdubbeld. Dit meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag 22 juli jl. Om het besmettingsrisico voor bewoners en medewerkers zoveel mogelijk te beperken, is besloten om vanaf dinsdag 28 juli binnen de verpleeghuislocaties weer mondkapjes te dragen. Met een mondkapje verkleinen wij het risico op verspreiding van het virus. Deze regel geldt voor personeel én bezoekers en voeren wij uit voorzorg in.

Bezoekers woonzorglocaties

Voor bezoekers van bewoners is het dragen van een mondkapje binnen onze woonzorglocaties vanaf dinsdag 28 juli verplicht. Ook wanneer bezoek 1,5 meter afstand houdt en/of alleen iets aflevert. Wij willen zo voorzichtig mogelijk zijn. Gaat u naar buiten met een bewoner, bijvoorbeeld om op het terras te zitten van de locatie, dan is het niet nodig om een mondkapje te dragen, zolang u 1,5 meter afstand houdt.

Zorgmedewerkers woonzorglocaties

Medewerkers die zorg verlenen binnen de locaties, dragen vanaf dinsdag 28 juli gedurende hun hele dienst een mondkapje. Medewerkers die geen zorg verlenen en 1,5 meter afstand kunnen bewaren tot bewoners hoeven geen mondkapje te dragen.

Oproep tot in acht nemen maatregelen

Wij roepen alle bezoekers van onze locaties op om zich te houden aan de hygiënemaatregelen. We zien dat het voor sommigen niet altijd makkelijk is om afstand te houden. Om het risico op besmetting binnen onze locaties zoveel mogelijk te beperken, verzoeken we iedereen dringend om zich hier wel aan te houden. We hebben voorlopig te maken met het virus en er vinden nog steeds besmettingen plaats in ons land. Blijf alstublieft scherp en alert. De regels zijn van groot belang om besmettingen en daarmee het herinvoeren van beperkende maatregelen te voorkomen.

  • Heeft u als bewoner verkoudheidsklachten en/of koorts: meld dit aan de verzorging en ontvang geen bezoek.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in uw elleboog.
  • Vermijd drukke plekken, zoals de supermarkt of drukke familiefeestjes, waar 1,5 meter afstand houden waarschijnlijk niet lukt.
  • Volg onze bezoekregels binnen de woonzorglocaties. Hier na te lezen en aangegeven bij binnenkomst in de locaties.

Mondkampjesbeleid Thuiszorg

Zorgmedewerkers van de wijkverpleging, huishoudelijke ondersteuning, Ondersteuning Thuis en dagbesteding, hoeven geen mondkapje te dragen. Voor hen blijven de al geldende maatregelen, zoals op 1,5 meter afstand blijven, van kracht. Mocht een cliënt en/of medewerker het dragen van een mondkapje wel prettig vinden, dan kan dit samen overlegd worden. Wij respecteren ieders wens hierin.

Contact

Heeft u vragen naar aanleiding van deze maatregel, of andere vragen omtrent corona? Neem dan tijdens werkdagen contact met de Coronalijn tussen 9:00 en 17:00 uur, via telefoonnummer 0320-229225.

Terug naar informatie over corona

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering